# Maradj otthon és vigyázz magadra!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos siklósi intézkedések összegzése (folyamatosan frissítve)

 

70 éven felüli, ellátásra szorulók jelentkezése

Elmúlt 70 éves és segítségre szorul vagy környezetében van olyan idős személy, akinek nem megoldott az ellátása, az alábbi elérhetőségek egyikén jelezze:

Tel.:+36 72 579-134 (munkaidőben)

Mobil: + 30 20 210-3070 (munkaidőn túl is hívható)

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Általános iskolák

Digitális Tanrend lépett életbe, így a tanulóknak nem kell bejárniuk az iskolákba, digitális úton, otthonról tudják tanulmányikat folytatni. Ezzel együtt az iskolák nincsenek bezárva, szükség esetén nyitva vannak azok előtt a gyerekek előtt, akiknek szülei egyáltalán nem tudják megoldani a felügyeletet.

 

Háziorvosi szolgálat

A háziorvosi rendelőt felső légúti megbetegedéssel nem lehet felkeresni, csak egyéb, akut megbetegedéssel lehet bemenni (vérnyomásproblémák, szívpanaszok, emésztési panaszok, szédülés, vércukorháztartás felborulása, hirtelen kialakult erős izületi fájdalmak, stb...) Ha nem ilyen betegséggel jönnek, akkor megtagadják a személyes ellátást és kizárólag telefonos távkonzultációval lehet egyeztetni.

E-recept írás telefonos megbeszélés alapján történik. Minden szűrés, minden ügyintézés /közgyógy, javaslatok stb../ leáll.

A járványügyi intézkedések, iskolabezárások, a munkahelyek leállása miatt nem lehet táppénzre venni senkit.

 

Hulladékudvar

Határozatlan ideig csak zöld és lomhulladékot vesznek át. Hulladék témakörben további részletek: https://new.delkom.hu/category/hir/

 

Játszóterek és közösségi terek

Az önkormányzat ajánlásként fogalmazza meg, hogy a lakosság, kiemelten a digitális oktatásra kötelezett diákok lehetőség szerint kerüljék játszótereink és közösségi tereink használatát.

Ezt utasítás alapján a közterület-felügyelet munkatársai fokozottan ellenőrizni fogják.

2020. április 9. napjától a város játszóterei, fitnesz-parkjai és a KRESZ-park nem látogathatóak!

Lomtalanítás

 2020. március 18. napjától határozatlan ideig felfüggesztve.

 

Máriagyűdi Közösségi Ház

 2020. március 17. napjától határozatlan ideig zárva tart.

 

Óvodák és bölcsődék

2020. március 18. napjától a polgármester rendkívüli szünetet rendel el a veszélyhelyzet fennállásáig, illetve visszavonásig. A minimálisra csökkent gyermekszám miatt a Köztársaság téri óvoda bezárásra került, a Dózsa György utcai óvodában lesznek elhelyezve a gyermekek néhány fős csoportokban.

 

Önkéntesek jelentkezése

Veszélyhelyzeti állapotban minden segítségre szükségünk lesz, hogy minél hatékonyabban és alaposabban végezhessük munkánkat, ezért várjuk az önkéntesek jelentkezését. Arra szeretnénk kérni azokat, akik önkéntesként szívesen részt vennének ebben a tevékenységben és nem töltötték még be az 55. életévüket, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken.

Tel.:+36 30 335-8857

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Örsi Ferenc Művelődési Központ

2020. március 17. napjától határozatlan ideig zárva tart.

 

Parkolás

Az ügyfélfogadás a Parkolási Irodában 2020. március 18. szerdától szünetel. Parkolással kapcsolatos esetleges észrevételeiket a város honlapjáról letölthető nyomtatvány kitöltésével tehetik meg.

A fizető parkolás 2020. március 20. napjától határozatlan időre felfüggesztésre került, így a parkolás ettől a naptól kezdve díjmentes.

Kérjük, hogy ettől függetlenül lehetőség szerint minél rövidebb ideig hagyják autóikat a zónák területén, hogy szükség esetén más is használni tudja a parkolókat!

 

Pszichológiai segítségnyújtás

Aki úgy érzi, mentális segítségre van szüksége, nem tud megbirkózni félelmeivel, szorongásaival, kétségbe van esve a kialakult helyzet miatt a Siklósi Szociális és Gyermekvédelmi Szolgáltatási Központ pszichológusához tud fordulni, aki az alábbi elérhetőségeken várja a rászorulókat:

Skype: Palotás Béla pszichológus

Mobil: 06/30-361-7562

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Siklósi Kórház

Egészségügyi ellátásra csak sürgős esetben, életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében van lehetőség. A tervezett időpontok szerinti vizsgálatok törlésre kerültek. Sürgősségi betegfogadás céljából kizárólag az alábbi szakrendelések működnek:

 • Belgyógyászat
 • Sebészet
 • Szemészet
 • Röntgen és Ultrahang
 • Laboratórium
 • Terhesgondozás (csak csütörtökön)

A fertőzésveszély elkerülése végett csak távkonzultáció végezhető, így e-receptírás 07:00 – 15:00 óra között a recepción (Tel.: 72/352-411 a 111 vagy 112 mellék (vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen igényelhető.

 

Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal

A személyes ügyfélfogadás szünetel, a halaszthatatlan ügyekben az alábbi számokon lehet érdeklődni:

 • szociális ügyek, lakásügyek: 72/579-532
 • anyakönyvi ügyek: 72/579-531
 • adóügyek: 72/579-534
 • városüzemeltetés: 72/579-544
 • pénzügyek: 72/579-524
 • jegyzői titkárság: 72/579-501
 • általános tájékoztatás: 72/579-518

Személyes megjelenés esetén portaszolgálati egyeztetés (időpontról, sürgősségről) kötelező!

 

Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont

2020. március 17. napjától határozatlan ideig zárva tart.

 

Siklósi Várszínház Kulturális és Idegenforgalmi Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

2020. március 17. napjától határozatlan ideig zárva tart.

 

Sportcentrum

2020. március 17. napjától határozatlan ideig zárva tart.

 

Szemétszállítás

Minden a korábbi rend szerint folyik, egyelőre nincs változás. A Dél-Kom siklósi irodájában is szünetel az ügyfélszolgálat. Elérhetőségeik: Telefon: 72/579-429, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Távhő – Veolia Kft.

A személyes ügyfélfogadás 2020. március 23. napjától felfüggesztésre került.

Ügyfeleink részére továbbra is biztosítjuk a telefonos és az online ügyfélszolgálati elérhetőségeket, illetve a 0-24 órás műszaki hibabejelentő vonalunkat (zöld szám). A távhőszolgáltatás díjának kiegyenlítésére a csoportos átutalási megbízás, a banki átutalás, az on-line ügyfélszolgálati felületen a bankkártyás fizetés (vPOS), a készpénz átutalási megbízás (postai csekk) módozatok állnak rendelkezésre, a helyszíni POS terminálon történő bankkártyás fizetés és a készpénzes pénztári befizetés lehetősége szünetel.

 

Temetkezés

Siklóson a temetések a korábbi rend szerint továbbra is folynak, az önkormányzati temető üzemeltetője külön figyelmet fordít arra, hogy csak a legközelebbi családtagok mehessenek be a ravatalozóba és a gyászolók kellő távolságból róják le tiszteletüket. Ezeknek a betartására kollégáik is figyelmeztetik a temetése érkezőket.

 

Vásárcsarnok

A vásárcsarnok épülete nem látogatható, kivétel ez alól a mindennapi ellátást biztosító hentesüzlet, ahol a vásárlók körültekintően, egyesével vásárolhatnak. A többieknek az épület előtt kell várakozniuk.

Egyéb termékeket, például füstöltárut, zöldséget és gyümölcsöt az épület előtti őstermelői részen lehet árulni és vásárolni. Itt is kérjük, hogy néhány méteres távolságot tartsanak egymástól.

A piac szabadtéri részén továbbra is lehetséges az árusítás, ott a szerződéssel rendelkező árusok továbbra is folytatni tudják tevékenységüket a lakosság ellátása érdekében.

2020. március 28-tól:
65. életévét betöltött személy a piacot, élelmiszerüzletet, drogériát, vagy gyógyszertárat csak  9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.

A piacon, élelmiszerüzletben, drogériában, vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben (az  ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag) csak 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

Azok az asztalbérlettel rendelkező árusok (őstermelők és vállalkozások egyaránt), aki úgy gondolják, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudják folytatni tevékenységüket,
a piacfelügyelőnél jelezhetik ezt, aki az előre elkészített szerződésmódosításokat kitölti és aláíratja velük, így szintén mentesülnek a fizetési kötelezettség alól a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig.

Fontos, hogy ezek a módosítások csak a fizetési mentességre vonatkoznak, így senki nem fogja elveszíteni az évek óta megszokott és bejáratott helyét!

A vészhelyzet elmúltával (vagy abban az, esetben amikor újra szeretnének árusítani) a szerződések „újraindítását” szintén a piacfelügyelőnél lehet majd kezdeményezni.

A veszélyhelyzetre tekintettel azon a vásárcsarnokban üzletbérlettel rendelkezők, akik nem tudják üzletükben az árusítást folytatni 2020. április 01-től mentesülnek a fizetési kötelezettség alól a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig.

 

 

Covid tájékoztató