Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a látogatottságot mérni tudjuk.

Máriagyűdi Bazilika programjai

2018. év szptemberi programok a Máriagyűdi Bazilikában

Szeptember 2-án tartjuk a Szenvedélybetegek 17. zarándoklatát. Szentmisék 8 és 10 órakor lesznek. A 10 órai szentmisét Fazekas György atya a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat lelkésze mutatja be. A szentmise után 11.15-kor szentségimádás kezdődik.
12.00-kor ebéd, 13.00-kor Iváncsics Tamás és barátainak koncertje lesz. 14.00-kor Kály-Kullai Károly előadása, 14.30-kor Dr. Thalyné Kurdi Éva pasztorálpszichológus vezetésével beszélgetés kezdődik.
A következő hétvégén a Kisboldogasszony főbúcsút, a Boldogságos Szűz Mária születését ünnepeljük, szombaton 10.00-kor szentmise lesz, melyhez csatlakoznak a Petriventei és Zalabéri zarándokok is.
A vigília 19.00-kor magyar nyelvű szentmisével és német énekekkel a lesz, amözsitemplom kórus közreműködésével, 20.00-kor körmenet a Fájdalmas Anyához, 21-22-kor szentóra, 23 órakor gyertyás keresztút és 24.00-kor szentmise lesz az elhunyt zarándokokért.

Szeptember 9-én, vasárnap reggel 8-kor plébániai szentmise lesz, 9-kor a nagyárpádi híveknek főtisztelendő Dohány Zoltán plébános úr mutat be magyar nyelvű szentmisét. A 10.00-kor kezdődő német nyelvű szentmise celebránsa, főtisztelendő Dr. Tamás Roland szajki plébános úrúr. 11.00-kor rózsafüzér-körmenetet tartunk, németül. 14.00-kor litániával búcsúzunk a zarándokoktól.
Szűz Mária Szent Nevének és Fájdalmas Anya ünnepének napos napján, 12-én és 15-én 19 órakor mondunk szentmisét.

Szeptember 16-án tartjuk a Fájdalmas Anya-búcsút, az idősek és betegek zarándoklatát. 10 órakor szentmise. A szentmisében a betegek szentségét szolgáltatjuk ki. 11 órakor rózsafüzér-körmenet lesz. 14 órakor litánia, a kegytárgyak megáldása és a búcsúsok búcsúztatása következik.

Szeptember 23-ánTermény-betakarítási hálaadásra hívjuk a szőlős gazdákat, hegyközségeket, őstermelőket és kerttulajdonosokat. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a megáldásra hozott terményeket ünnepi körmenetben helyezzük a Szűzanya és az Úr Krisztus lába elé. A körmenethez húsz perccel a szentmise előtt gyülekezünk a téren lévő Mária szobornál. A szentmisén vendégeink lesznek a XXII Európai Bordalfesztivál résztvevői.Az idei évben egy Olasz Férfikar lesz vendégünk. A szentmise után a kórus koncertet ad. Fogadjuk őket szeretettel!

 

 

 

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

Máriagyűdi bazilika programjai - búcsúnaptár
Máriagyűdi bazilika programjai - búcsúnaptár

 

Visit in Ladbrokes bingo information.