Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a látogatottságot mérni tudjuk.

Máriagyűdi Bazilika programjai

2018. év márciusi és áprilisi programok a Máriagyűdi Bazilikában

Nagyböjt péntekjein 16.15-től keresztutat végzünk, azt követően a szentmisében és a Szent Kereszt-ereklye köszöntésére kerül sor. A szokott feltételek mellett teljes búcsú nyerhető.

Több éves hagyomány már, hogy nagyböjtben ferences lelki atya vezetésével készülünk legnagyobb ünnepünkre, a húsvétra. Ebben az esztendőben P. Tímár Sándor Asztrik OFM, volt csíksomlyói, most kaplonyi házfőnök látogat el hozzánk, hogy imádságával, gondolataival megerősítsen bennünket Krisztus-követésünkben. Március 16-18. között újra megelevenedik az ódon klastromban a ferences lelkiség, a sokoldalú szerzetes által vezetett nagyböjti lelkigyakorlat során.

Március 23-án, Fájdalmas Anya péntekén a régi hagyomány szerint, a keresztutat a Kálvárián 15.00 órakor tartjuk. A szentmise közvetlen a keresztút után lesz a Bazilikában.

Március 24-én 18.00-kor, a Bach év megünnepléseként orgona hangverseny lesz Bazilikánkban, melyet a Pécsi Tudomány Egyetem orgonatanszakos hallgatói tartanak.

Március 25-én, Virágvasárnap, az Úr Szenvedésének Vasárnapja. Szentmisét mondunk 08.00-kor, az ünnepi szentmisét barkaszenteléssel és körmenettel 10.00-kor kezdjük. A szentmisében elénekeljük a virágvasárnapi passiót. 15.00-kor a máriagyűdi egyházközség élő passiójátékában gyönyörködhetünk, megcsodálva a korabeli ruhákban fellépő, több mint 70 amatőr színjátszó előadását.

Március 29-én, nagycsütörtökön reggel 08.00-kor sötét zsolozsmát imádkozunk. Az Utolsó Vacsora emlékmiséje 18.00-kor kezdődik, majd 19.00 virrasztás lesz az Olajfák hegyén imádkozó Krisztussal, 19.30-kor közös vacsorára hívjuk a jelenlévőket.

Március 30-án, nagypénteken reggel 08.00-kor sötét zsolozsmát imádkozunk. A nagypénteki szertartás 15.00-kor keresztúttal kezdődik, ehhez közvetlenül kapcsolódik Jézus Szenvedésének Ünnepe a nagypénteki passióval, a nagy könyörgéssel a világért, a hódolattal a Szent Kereszt előtt és az áldoztatással. Ezen a napon szigorú böjt van.

Március 31-én, nagyszombaton reggel 08.00-kor sötét zsolozsmát imádkozunk. A vigília-szertartás 18.00-kor tűzszenteléssel veszi kezdetét, majd a húsvéti örömének köszönti a húsvéti gyertyában Krisztust, a Fényt. A virrasztó olvasmányrendet követi a keresztvíz megáldása, az ünnepi szentmise, végül a feltámadási körmenet.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a szentmisék ünnepi rend szerint 08.00 és 10.00 órakor kezdődnek.

Április 8-án ünnepeljük az Isteni Irgalmasság Vasárnapját.

Április 9-én Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén 10.00-kor lesz szentmise.

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

 

Ingyenes hírlevél

Visit in Ladbrokes bingo information.